top of page

Mijn favoriete oliën voor meditatie


Young Living, singingbowl, florihana, eo, essential oils
Essential oils for meditation.

Vandaag heb ik 4 etherische oliën voor jullie. En wel de 4 die ik het liefst gebruik tijdens meditatie, zowel in mijn persoonlijke beoefening als tijdens mijn lessen.


Tijdens mijn lessen verstuif ik de olie meestal in een diffuser maar voor mijn persoonlijke beoefening neig ik er vaker naar om gewoon een druppel of twee op een blokje hout te doen en die voor me neer te leggen. Verdund op de polsen of in de nek smeren kan ook heel prettig zijn.


Om profijt te hebben van etherische olie tijdens meditatie heb je helemaal niet zoveel nodig. Je wilt de geur niet te overweldigend maken maar subtiel houden zodat het net dat beetje extra toevoegt dat je helpt om dieper in je meditatie te komen.


Wierook (Boswellia carterii) is een van mijn favorieten. Dit is ook de etherische olie die over het algemeen het bekendst is als meditatieolie. Hoewel wierook de hele dag door heerlijk werkt gebruik ik het het liefst 's ochtends. De geur is niet te penetrant maar genoeg om je rustig wakker te maken en gegrond je dag te beginnen.


Lavendel (Lavandula angustifolia) is een andere fijne optie. Het werkt heerlijk rustgevend en is daarom perfect voor een avondmeditatie of in een periode waarin je heel druk bent en even tot rust moet komen.


Joy is een blend van Young Living. Het heeft een prettige warme, bloemige geur met iets fruitigs erin. Het is een mix met ylang ylang (Cananga odorata), geranium (Pelargonium graveolens), jasmijn (Jasminum officinale), palmarosa (Cymbopogon martini), roos (Rosa damascene), bergamot (Citrus aurantium bergamia), citroen (Citrus limon), koriander (Coriandrum sativum), roomse kamille (Anthemis nobilis) en mandarijn (Citrus reticulata). Zoals de naam het al zegt werkt de olie heel opwekkend, ik wordt er altijd heel blij van als ik de geur ruik. De olie is ook heel lekker te combineren met citroen of bergamot als je het nog net iets extra's wilt geven.


Bergamot (Citrus bergamia) is ook een heerlijke opbeurende geur. Als ik even geen zin heb in het zoete van Joy gebruik ik graag bergamot. Als ik een geur zou moeten aanwijzen voor de zon, het warme en vrolijke licht, dan zou dat bergamot zijn.


Dus daar heb je ze, 4 van mijn favorieten etherische oliën voor meditatie. Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.


❤ Eva

39 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page