top of page
Image by Olga Thelavart

Bach-bloesemtherapie


Bach-bloesemtherapie is een behandelwijze uit de complementaire geneeskunde, natuurgeneeskunde. Het is ontwikkeld door arts en homeopaat dr. Edward Bach (1886-1936). Bach werd in 1917 ernstig ziek en ontdekte toen de geneeskrachtige werking van planten. Zijn interesse werd in de loop van de jaren steeds groter wat er in 1930 toe leidde dat hij zijn praktijk verliet om onderzoek te doen naar de geneeskrachtige werking van planten. 

 

Bach geloofde dat de dauw die elke ochtend op de bloemen lag de geneeskrachtige werking van de planten bezat en verzamelde dit als medicijn. Vanwege het succes bedacht hij zelf een manier om de "dauw" zelf te kunnen produceren. Hij legde de net geplukte bloemen in een glazen schaal met zuiver bronwater en liet deze een tijdje in de zon staan. Het vocht wat hierdoor ontstond gaf hetzelfde effect als de dauw. Vandaag de dag worden de remedies nog steeds op die manier geproduceerd in het Dr. Edward Bach Centre in Oxfordshire. 

Bach-bloesemtherapie valt onder de holistische geneeswijzen (de hele persoon wordt behandeld, niet enkel de symptomen). De remedies worden vooral geselecteerd op basis van mentale en emotionele toestand, houding en typerende gedragingen van iemand. Het mooie aan bach-bloesemtherapie is dat het een volkomen veilige, niet invasieve vorm van therapie is en de remedies door vrijwel iedereen te gebruiken zijn. 

Een eerste consult (het intake consult) staat altijd in het teken van achterhalen van de hulpvraag en het bespreken van de mogelijkheden van verdere behandeling. Na aanleiding van de intake stel ik een behandelplan op waar in vermeld staat hoe de behandeling er verder uit zal zien en wat jij als cliënt kunt verwachten. Pas als het behandelplan is getekend (door jou als cliënt en mij als therapeut) gaan we echt van start met die behandeling.  

Boek hieronder een consult of neem hier contact op als je vragen hebt. 
blogposts

bottom of page