top of page

Zomer zonnewende | verwelkom het nieuwe seizoen en vier de zomer

summer solstice woman in field

Terwijl de seizoenen vier keer per jaar veranderen, is er slechts twee keer per jaar een zonnewende. Vandaag vieren we de zomerzonnewende, ook wel Midzomer genoemd. De dag van het jaar met het meeste daglicht, de langste dag van het jaar. Na deze dag worden de nachten langzaam langer totdat we bij de winterzonnewende aankomen, de langste nacht van het jaar. De zomerzonnewende markeert de eerste dag van de zomer. De meeste jaren valt deze dag op 21 juni, maar in een schrikkeljaar als dit zou het op 20 juni kunnen vallen, net als dit jaar voor mij.


Het hele voorjaar hebben we genoten van het langzaam langer worden van de dagen. Meer daglicht en zon, meer energie. De wereld bevindt zich in een fase van groei. En vandaag tonen we onze dankbaarheid voor de zon, haar licht en warmte en het leven dat het heeft gebracht.


DRESS FOR THE OCCASION

Deze dag hebben we wat te vieren dus laten we ons voor de gelegenheid kleden! Laten we de zomerenergie in onze outfit van vandaag vastleggen op een manier die voor jou werkt. Voor mij zijn dat lichte kleuren, zachte silhouetten en lichte, zwierige stoffen. Een favoriet voor mij is alles van Daughters of India*. Ik ben weg van hun hand geprinte ontwerpen en lichte, luchtige stoffen.


JOURNAL | jouw intenties voor het komende seizoen

Ik denk dat een van de mooiste dingen om je echt te helpen een seizoen, een verandering van seizoenen, te omarmen, is door simpelweg te reflecteren en te schrijven. We zijn halverwege het jaar, dus als je aan het begin van het jaar doelen of intenties voor jezelf hebt opgesteld, is dit het perfecte moment om daar opnieuw naar te kijken. Als je geen doelen hebt gesteld, maar dit toch graag zou willen doen, ga je gang en doe dat dan nu. Hier zijn een paar prompts om je op weg te helpen.


PLAN READY

Ik begin met het voorbereiden van mijn bullet journal voor de komende maanden en raad je aan hetzelfde te doen. Of als je een gewone agenda gebruikt, zorg er dan voor dat deze helemaal klaar is voor de zomer. Hierdoor heb ik een mooi overzicht van de komende maanden en ben ik helemaal klaar voor eventuele komende zomerplannen.


JOURNAL PROMPTS

Om na te reflecteren op het afgelopen seizoen en de vurige energie van de zomer echt te omarmen, heb ik een aantal journal prompts voor je. Dus pak je favoriete notitieboekje erbij (de mijne kun je vinden hier* vinden) en een pen die je graag gebruikt (ik gebruik de Conklin Duragraph rainbow*) en laten we beginnen.


Dus laten we samen de zomerzonnewende vieren door na te reflecteren, te plannen en die mooie, vurige energie te benutten en op papier te zetten om ons te helpen in het volgende seizoen.


VISION BOARD

Ik vind het geweldig om met een vision board te werken. Je kunt zien hoe ik mijn huidige vision board maak in deze video. Ik doe dit elk jaar rond Nieuwjaar. Als je dit jaar geen eigen vision board hebt gemaakt, raad ik je echt aan om het eens te proberen. Ik vind het super behulpzaam.


Ik vind dat Oud en Nieuw een mooie tijd is om een ​​vision board te maken, maar eerlijk gezegd is de zomerzonnewende ook een perfect moment om je vision board te maken. Dus als je nog geen vision board hebt of het gevoel hebt dat je vision board niet echt meer bij je past, ga daar dan eerst mee aan de slag.


GOALS AND INTENTIONS

We zijn halverwege het jaar, dus als je aan het begin van het jaar doelen of intenties voor jezelf hebt gesteld, is dit het perfecte moment om daar nog eens op terug te komen. Hoe gaat het er mee? Zijn er voornemens of doelen die niet langer nuttig voor je zijn of die je al heeft bereikt? Zijn er doelen of voornemens die gewoon niet meer bij je passen? En zijn er misschien nog andere doelen of goede voornemens waar je komend seizoen wat meer aandacht aan wilt besteden?


Ik denk dat we doelen of intenties nooit als vaststaand mogen zien. Wij veranderen als persoon, onze levens veranderen en dat geldt ook voor onze doelen en voornemens. Dus als er voornemens zijn die je niet langer dienen, laat ze dan gerust los. Het is oké. (En als je het nodig hebt, geef ik je daar nu toestemming voor.)


Als er voornemens zijn waar je je echt meer op wilt concentreren, kun je voor jezelf een plan maken hoe je dat gaat doen. Welke stappen wil je komend seizoen zetten om aan die doelen en voornemens te werken?


Als je aan het begin van het jaar nog geen doelen of voornemens hebt gesteld, maar dat toch graag zou willen, dan is dit een perfect moment om dat te doen. Vandaag is net zo'n goede tijd als alle andere. Ik denk niet dat je dat rigide startpunt van het nieuwe jaar echt nodig hebt voor het stellen van doelen of intenties. Je kunt er absoluut elke dag van het jaar mee beginnen. Maar waarom zou je dat nu niet doen tijdens de zomerzonnewende?


Heb jij doelen of voornemens voor de zomer? Wat zijn ze en welke stappen kun je ondernemen om ze te bereiken? Ik denk dat het super nuttig is om je doelen op te splitsen in kleinere, beter behapbare stappen. Als er nieuwe doelen of goede voornemens zijn die je aan de mix wilt toevoegen, ga je gang en doe dat nu. Nogmaals, breek ze op. Dus wat kun je doen om die doelen te bereiken en eraan te werken, als het een groter doel is?


PIEK MOMENT

Tijdens de zomerzonnewende staat de zon op haar hoogste punt. Het is de langste dag van het jaar en het meeste daglicht bereikt ons vanuit dat vurige hart van de zon. Zijn er pieken die je onlangs hebt ervaren? Laten we daarop reflecteren. Wat waren ze? Zijn er momenten waarop je echt trots op jezelf bent geweest? We vergeten vaak deze momenten te vieren, dus laten we even de tijd nemen en ze nu echt vieren.


FIRE UP

Aangezien de zomerzonnewende een vurig moment in de tijd is, wat is iets dat het vuur in jou aanwakkert? Wat is iets waar jij echt enthousiast van wordt? Waar krijg je energie van? Wat is iets dat je echt graag wilt doen? Wat is iets dat dat vuur in jou aanwakkert en hoe kun je dat vuur benutten, datgene wat jou echt op gang brengt, komende zomer?


LAAT HET LOS

Na de zomerzonnewende worden de dagen weer korter en richt onze energie zich langzaam weer naar binnen. Wat betekent dat er een prachtige energie van loslaten is, die in de herfst nog sterker zal zijn. Maar er is een klein begin daarvan in de zomer, na de zomerzonnewende.


Dit is een prachtige natuurlijke cyclus die erg duidelijk terugkomt in onze fysieke wereld, in de wisselende seizoenen, maar die ook betrekking heeft op onze innerlijke wereld. Dus, na deze prachtige vurige piek, wat is iets dat jou niet langer dient? Wat is iets dat je komend seizoen los kunt laten om ruimte te maken voor nieuwe dingen maar ook om ruimte te maken voor reflectie en langzaam weer naar binnen te keren.


De dingen die je loslaat, kunnen daadwerkelijke fysieke dingen zijn, maar het kunnen ook gewoonten, gedrag en misschien gedachten zijn. Het kan dus echt van alles zijn.


PERFECTE ZOMER DAG

Oké, laten we een pauze nemen van alle zware reflecties en onze journal sessie op een lichtere toon beëindigen. Ik wil dat je nadenkt over hoe jouw perfecte zomerdag eruit ziet. Wat ben je aan het doen? Met wie ben je? En kun jij zo’n dag plannen voor deze zomer? Of nog beter, plan meerdere dagen.


SEIZOENS VOEDING

De zomer is een seizoen van overvloed, er is zoveel vers en seizoensgebonden fruit en groenten om van te genieten, dus laten we dat vieren in de maaltijden van vandaag. Ontdek wat er in het seizoen is waar jij woont en maak er iets lekkers mee. Hoe lokaler hoe beter, maar kijk natuurlijk wat er voor jou mogelijk is. Je kunt mijn nice-cream recept hier vinden, een absolute zomer essential in mijn boek.


En hoewel de zomer een seizoen van overvloed is, moet je natuurlijk niet overdrijven. Ik weet dat ik tijdens de warmere maanden altijd naar lichtere maaltijden verlang, dus daar kies ik vandaag voor.


GA NAAR BUITEN

Wat is een betere manier om de kracht van de natuur en de levensgevende energie van de zon te vieren dan een groot deel van de dag buiten door te brengen? Ga de tuin in, naar het park of het strand. Voel de warmte van de zon op je huid of de bries van de verkoelende avondlucht.


Dat was het voor vandaag. Hoe vier jij de zomerzonnewende? Voor nu wens ik je veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je veel geluk en een geweldige rest van je dag.


❤ Eva


 


7 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page