Zero Waste Skincare

Please scroll down for the English post.


Gezichtsverzorging, het is één van die super persoonlijke dingen, iedereen heeft weer andere eisen en het is niet gezegd dat wat voor mij werkt, ook voor jou werkt. Al sinds ik mijn tienerjaren heb ik een erg droge huid. Vooral in de wintermaanden heb ik daar last van. Daarom is een fijne crème voor mij altijd het belangrijkste geweest in mijn verzorgingsroutine.


Een van de eerste dingen die ik langzaam ben gaan vervangen waren items in mijn persoonlijke verzorging. En daar hoort natuurlijk ook gezichtsverzorging bij. Ik ben absoluut niet perfect en ik zou zo zeggen dat het misschien meer low waste is dan zero waste maar toch wil ik met jullie delen waar ik op dit moment ben in mijn zero waste journey als het op gezichtsverzorging aankomt.


REINIGING

De eerste stap (en als ik mijn docent van aromatherapie moet geloven ook de belangrijkste) in mijn gezichtsverzorging is het reinigen van mijn gezicht. Ik heb hier van alles uitgeprobeerd. Van de oil cleansing method tot een blok milde zeep. Alles heeft zo zijn voor en nadelen. Op dit moment gebruik ik een milde crème reiniging van FaceTheory. (Krijg 20% korting via deze link.) Ik gebruik zelf de vitamine C cleanser maar je kunt op hun website een testje doen om te kijken wat waarschijnlijk het beste bij jouw huid past.


Ik reinig mijn gezicht in principe 's ochtends en 's avonds. 's Ochtends gebruik ik gewoon mijn handen en 's avonds gebruik ik mijn Luna met de cleanser. Hoewel er ook periodes zijn waar ik alleen een beetje water gebruik om mijn gezicht te spoelen 's ochtends.


Hoewel ik absoluut een fan ben van de vitamine C cleanser wil ik ook graag nog een reiniging in de vorm van een blokje zeep proberen, maar dan 1 die ook echt in gemaakt om op je gezicht te gebruiken. Met een gewoon blok zeep merkte ik toch wel dat mijn gezicht er heel erg strak en trekkerig door ging voelen, ik ben benieuwd of een gezichtszeepje dat ook doet of dat dat beter werkt. Het voordeel is dat je er vaak enorm lang mee doet en dat ze te krijgen zijn in alleen een papieren of kartonnen verpakking. De reiniging die ik nu gebruik zit een een glazen pot met een aluminium deksel wat top is maar het label lijkt wel nog van plastic gemaakt te zijn, dat is jammer.


FOREO LUNA GO

Voor mijn verjaardag afgelopen april kreeg ik een Foreo Luna Go. Ik heb de versie die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Daarvoor heb ik met enige regelmaat die van mijn zusje geleend (ik geloof dat zij de Foreo Luna 2 voor de normale huid heeft) en hoewel ik hem wat te agressief vond voor mijn toch vrij gevoelige huid, was het gewoon wel heel erg prettig om te gebruiken. Zelf vind ik de Go prettig juist omdat hij zo lekker compact is, ongeveer de grote van een wattenschijfje, waardoor hij lekker in de hand ligt. Het gebruik van zo'n apparaatje is niet erg zero waste en zeker ook niet nodig maar voor mij een heel welkom luxe momentje. Zoals je net al las gebruik ik mijn Luna alleen 's avonds.


SCRUB

1 keer per week gebruik ik een scrub. Hoewel de glycolic face scrub van FaceTheory die ik gebruik meer een combinatie tussen een peeling en een scrub is. Op de website staat dat hij iedere dag gebruikt kan worden maar dat vind ik zelf veel te heftig. Een keer per week vind ik voor mijn huid voldoende en als ik het gevoel heb dat ik toch wat extra's nodig heb doe ik het misschien nog een tweede keer.


SERUM

Mijn serum gebruik ik meestal 's avonds. Heb ik het echt nodig? Nee, ik zou ook prima wegkomen met alleen een reiniging en een crème of olie. Maar gebruik ik het graag? Absoluut. Op dit moment gebruik ik het regenacalm serum van, jawel, FaceTheory. Zie je al een trend hier? Ik gebruik deze pas een week maar so far so good. Hiervoor gebruikte ik het vitamine C serum, welke ook fijn was.


CRÈME

En dan is er nog de crème. Mijn crèmes maak ik al jaren zelf. Tussendoor heb ik steeds wel een gekochte variant geprobeerd maar ik kom toch steeds terug op de crèmes die ik zelf maak. Het voordeel van je producten zelf maken is dat je precies weet wat je er in stopt en je producten ook kunt samenstellen naar wat jij nodig hebt door het gebruik van hydrolaten en plantaardige oliën. Ik gebruik mijn crème twee keer per dag. 's Ochtends en 's avonds.


OLIE

En dan is er nog olie. Ook deze maak ik zelf. Het is weer zo'n product dat je prefect kunt aanpassen naar wat jij nodig hebt. Ik gebruik een combinatie van abrikozenpit olie en rozenbottel olie waar ik een heel klein beetje etherische olie aan heb toegevoegd, ongeveer 0,5% over het geheel. Ik gebruik de olie niet iedere dag, vooral als ik het idee heb dat mijn huid vrij droog is. In de herfst mix ik de olie graag met mijn crème 's avonds en in de winter gebruik ik het wel eens over mijn crème of de olie op zich. In de zomer gebruik ik het af en toe. Als ik de olie gebruik is dat vrijwel altijd 's avonds omdat je er zo lekker van gaat glimmen.


Dat was het weer voor vandaag. Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.

Skincare, it's one of those super personal things, everyone wants something else and what works for me doesn't necessarily work for you too. Since I was a teenager I have had to deal with very dry skin. Mostly in the winter months it tends to pop up. That's why a nice cream has always been the most important thing in my skincare routine.


One of the first things I slowly started to replace were items in my personal care. And of course skincare is part of it. I for sure am not perfect and dare to say it's more low waste than zero waste but I wanted to share with you where I am on my zero waste journey when it comes to skincare anyway.


CLEANSING

The first step (and if I am to believe my teacher from aromatherapy school also the most important) in my skincare is cleansing your face. I have tried quite a couple of things here. From the oil cleansing method to a bar of mild soap. Everything has it's pros and cons. Right now though I am using a gentle cream cleanser by FaceTheory. (Get 20% off via this link.) I personally use the vitamine C cleanser but you can do a test on their website to see what will most likely fit your skin best.


I tend to cleanse my face in the morning and evening. In the morning I just use my hands with the cleanser and in the evening I use my Luna with the cleanser. Though there are periods where I just use water to rinse my face in the morning.


Though I absolutely am a fan of the vitamine C cleanser I would still love to try a cleanser in the form of a bar of soap, just one that was actually made to use on your face. With a normal bar of soap I noticed my skin would feel tight and dry, I would like to see if using a facial soap does the same or if it works better. The advantage is that often they will last quite a while and you can get them in just a paper or cardboard packaging. The cleanser I use right now comes in a glass jar with an aluminum lid which is great though it looks like the label is made of some sort of plastic, which is a shame.


FOREO LUNA GO

For my birthday last april I got a Foreo Luna Go. I have the version made for sensitive skin. Before that I used my sisters Foreo somewhat frequently (I think she has the Foreo Luna 2 for normal skin) and though it was a bit aggressive for my already pretty sensitive skin, I did really enjoy using it. I personally like to Go because it's so nice and compact, about the size of a cotton pad, which means it fits nicely in my hand. Using a device like this isn't very zero waste and also not necessary but for me it's a very welcome luxury moment. Like you just read I just use my Luna in the evenings.

SCRUB

About once a week I will use a scrub. Even though the glycolic face scrub by FaceTheory that I use is more of a combination between a peeling and a scrub. On their website it says you can use it every day but for me that's too much. Once a week is nice for my skin and if I feel like I need somting extra I might use it a second time.


SERUM

I tend to use my serum in the evenings. Do i really need it? No, I'd be okay using just a cleanser and a cream or oil. But do I like to use it? For sure. Right now I use the regenacalm serum by, yes, FaceTheory. Do you see the trend yet? I have only been using this one for about a week but so far so good. Before this one I used the vitamine C serum, which I also enjoyed.


CREAM

And then there is the cream. I have been making my own creams for years. Inbetween I have tried several bought ones but I always come back to my own homemade creams. The big advatage of makign your own is that you know exactly what you put in there and you can tailor your products to what you need by using hydrolats and plant oils. I use my cream twice a day. In the morning and the evening.


OIL

And then there still is the oil. This one I also make myself. This too is one of those products that you can really tailor to what you need. I use a combination of apricot seed oil and rosehip oil where I add a small amount of essential oil to, about 0,5% over the entire bottle. I don't use the oil every day, mostly when I feel like my skin is dry again. In autumn I tend to mix the oil into my cream in the evenings and in the winter I might use it over my cream or on it's own. I the summer I only use it every now and then. When I use the oil it's pretty much always in the evening because it gets your shine going.


That was it for today. For now, good-luck with the next steps on your bridge and I wish you all the happiness and an amazing rest of your day.

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoi ik ben Eva!

Ik geloof heilig in het volgen van je gevoel, in alles wat je doet. Volg mijn reis naar een groenere levensstijl met minder afval en meer bewustzijn.

Let's see what bridges I'll have to cross along the way.

  • Insight Timer
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY BELEID | NIEUWSBRIEF

COPYRIGHT © 2020 | BRIDGE OF LIFE STUDIO