top of page

Zero Waste GezichtsverzorgingGezichtsverzorging, het is één van die super persoonlijke dingen, iedereen heeft weer andere eisen en het is niet gezegd dat wat voor mij werkt, ook voor jou werkt. Al sinds ik mijn tienerjaren heb ik een erg droge huid. Vooral in de wintermaanden heb ik daar last van. Daarom is een fijne crème voor mij altijd het belangrijkste geweest in mijn verzorgingsroutine.


Een van de eerste dingen die ik langzaam ben gaan vervangen waren items in mijn persoonlijke verzorging. En daar hoort natuurlijk ook gezichtsverzorging bij. Ik ben absoluut niet perfect en ik zou zo zeggen dat het misschien meer low waste is dan zero waste maar toch wil ik met jullie delen waar ik op dit moment ben in mijn zero waste journey als het op gezichtsverzorging aankomt.


REINIGING

De eerste stap (en als ik mijn docent van aromatherapie moet geloven ook de belangrijkste) in mijn gezichtsverzorging is het reinigen van mijn gezicht. Ik heb hier van alles uitgeprobeerd. Van de oil cleansing method tot een blok milde zeep. Alles heeft zo zijn voor en nadelen. Op dit moment gebruik ik een milde crème reiniging van FaceTheory. (Krijg 20% korting via deze link.) Ik gebruik zelf de vitamine C cleanser maar je kunt op hun website een testje doen om te kijken wat waarschijnlijk het beste bij jouw huid past.


Ik reinig mijn gezicht in principe 's ochtends en 's avonds. 's Ochtends gebruik ik gewoon mijn handen en 's avonds gebruik ik mijn Luna met de cleanser. Hoewel er ook periodes zijn waar ik alleen een beetje water gebruik om mijn gezicht te spoelen 's ochtends.


Hoewel ik absoluut een fan ben van de vitamine C cleanser wil ik ook graag nog een reiniging in de vorm van een blokje zeep proberen, maar dan 1 die ook echt in gemaakt om op je gezicht te gebruiken. Met een gewoon blok zeep merkte ik toch wel dat mijn gezicht er heel erg strak en trekkerig door ging voelen, ik ben benieuwd of een gezichtszeepje dat ook doet of dat dat beter werkt. Het voordeel is dat je er vaak enorm lang mee doet en dat ze te krijgen zijn in alleen een papieren of kartonnen verpakking. De reiniging die ik nu gebruik zit een een glazen pot met een aluminium deksel wat top is maar het label lijkt wel nog van plastic gemaakt te zijn, dat is jammer.


FOREO LUNA GO

Voor mijn verjaardag afgelopen april kreeg ik een Foreo Luna Go. Ik heb de versie die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Daarvoor heb ik met enige regelmaat die van mijn zusje geleend (ik geloof dat zij de Foreo Luna 2 voor de normale huid heeft) en hoewel ik hem wat te agressief vond voor mijn toch vrij gevoelige huid, was het gewoon wel heel erg prettig om te gebruiken. Zelf vind ik de Go prettig juist omdat hij zo lekker compact is, ongeveer de grote van een wattenschijfje, waardoor hij lekker in de hand ligt. Het gebruik van zo'n apparaatje is niet erg zero waste en zeker ook niet nodig maar voor mij een heel welkom luxe momentje. Zoals je net al las gebruik ik mijn Luna alleen 's avonds.


SCRUB

1 keer per week gebruik ik een scrub. Hoewel de glycolic face scrub van FaceTheory die ik gebruik meer een combinatie tussen een peeling en een scrub is. Op de website staat dat hij iedere dag gebruikt kan worden maar dat vind ik zelf veel te heftig. Een keer per week vind ik voor mijn huid voldoende en als ik het gevoel heb dat ik toch wat extra's nodig heb doe ik het misschien nog een tweede keer.


SERUM

Mijn serum gebruik ik meestal 's avonds. Heb ik het echt nodig? Nee, ik zou ook prima wegkomen met alleen een reiniging en een crème of olie. Maar gebruik ik het graag? Absoluut. Op dit moment gebruik ik het regenacalm serum van, jawel, FaceTheory. Zie je al een trend hier? Ik gebruik deze pas een week maar so far so good. Hiervoor gebruikte ik het vitamine C serum, welke ook fijn was.


CRÈME

En dan is er nog de crème. Mijn crèmes maak ik al jaren zelf. Tussendoor heb ik steeds wel een gekochte variant geprobeerd maar ik kom toch steeds terug op de crèmes die ik zelf maak. Het voordeel van je producten zelf maken is dat je precies weet wat je er in stopt en je producten ook kunt samenstellen naar wat jij nodig hebt door het gebruik van hydrolaten en plantaardige oliën. Ik gebruik mijn crème twee keer per dag. 's Ochtends en 's avonds.


OLIE

En dan is er nog olie. Ook deze maak ik zelf. Het is weer zo'n product dat je prefect kunt aanpassen naar wat jij nodig hebt. Ik gebruik een combinatie van abrikozenpit olie en rozenbottel olie waar ik een heel klein beetje etherische olie aan heb toegevoegd, ongeveer 0,5% over het geheel. Ik gebruik de olie niet iedere dag, vooral als ik het idee heb dat mijn huid vrij droog is. In de herfst mix ik de olie graag met mijn crème 's avonds en in de winter gebruik ik het wel eens over mijn crème of de olie op zich. In de zomer gebruik ik het af en toe. Als ik de olie gebruik is dat vrijwel altijd 's avonds omdat je er zo lekker van gaat glimmen.


Dat was het weer voor vandaag. Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.


❤ Eva

30 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page