top of page

Zero Waste Huidverzorging


Het is al ruim twee jaar geleden dat ik een update heb geplaatst over hoe mijn huidverzorging eruit ziet. En aangezien ik het zelf altijd leuk vind om te weten wat mensen gebruiken, vond ik het hoogst tijd om weer eens een nieuwe post te schrijven over dit onderwerp. Mocht je het leuk vinden om mijn oude post te lezen en mijn routine te vergelijken dan kan dat hier.


Hoewel mijn gezichtsverzorging er in grote lijnen nog hetzelfde uitziet, zijn er wel een aantal dingen veranderd. Met name de specifieke producten die ik nu gebruik. De leidraad is wel nog altijd producten die goed werken voor mijn gevoelige huid met zo min mogelijk (plastic) verpakking.


REINIGING

Als je maar 1 ding van deze post opsteekt, laat het dan reiniging zijn. Om de huid goed te verzorgen kun je van alles en nog wat doen maar de eerste stap, de reiniging, is ook meteen een van de belangrijkste. Je reiniging zorgt ervoor dat je je huid zo goed mogelijk vrij kunt houden van onzuiverheden, en alle viezigheid die zich op je huid heeft verzameld door de dag heen verwijderd kan worden.


OCHTENDREINIGING | Fresh faced start

Iedere huid is weer anders en iedere huid zal het dan ook goed doen op een andere reiniging. Mijn huid is gevoelig en over het algemeen vrij droog. Dit is de rede dat ik ervoor kies om mijn cleanser alleen 's avonds te gebruiken. 's Ochtends gebruik ik alleen een gezichtsdoekje die ik nat maak met wat water. Die gebruik ik om mijn gezicht, hals en borst af te nemen. A great start of the day!


AVONDREINIGING | ready for bed

's Avonds gebruik ik wel een cleanser. Toen ik de vorige post schreef gebruikte ik de vitamine C cleanser van FaceTheory. Die heb ik een hele tijd gebruikt maar op een gegeven moment begon die toch mijn huid te irriteren. Dus ik moest weer opzoek naar iets nieuws.


Ik gebruik nu al zo'n driekwart jaar de reinigingsgel van Junglück, met veel plezier. Het irriteert mijn huid niet, en lijkt mijn huid zelfs tot rust te brengen. Verder voelt mijn gezicht comfortabel, maar schoon aan na gebruik. Kortom perfect. En als natuurgeneeskundig aromatherapeut moet ik zeggen dat ik ook een fan ben van de ingrediënten die ze gebruiken. Er zit ook kamille extract in wat rustgevend en verzorgend is voor de huid, maar ook helemaal top om te gebruiken voor je gaat slapen. Verder zit het in een mooi flesje van amberglas. Het pompje is van plastic maar in ieder geval een mooie low waste verpakking.


FOREO LUNA GO | effectieve massage

Ik gebruik ook zo nu en dan mijn kleine Foreo Luna Go, daar heb je ook al over kunnen lezen in mijn vorige post over mijn huidverzorging. Ik gebruik hem niet meer iedere dag en er zijn periodes waarin ik het helemaal niet heb gebruikt. Maar het is en blijft gewoon een fijn apparaatje. Ik heb ook gemerkt dat ik minder van mijn cleanser nodig heb als ik het met mijn foreo gebruik, dus dat is een extra bonus.


SERUM

Na de reiniging komt het serum. Ik heb een hele tijd het vitamine C serum gebruikt van FaceTheory. Helaas hebben ze op een gegeven moment de formule aangepast waarna het serum gewoon niet lekker meer aanvoelde op mijn gezicht.


DE OCHTEND | healthy glow

Na wat zoeken ben ik nu uitgekomen op een vitamine C serum van the Ordinary. 20% Ascorbyl Tetraisopalmitate in vitamine F. Dit serum voelt prettig aan en ik heb het gevoel dat het ook wat doet.


Mijn vitamine C serum gebruik ik graag 's ochtends. Het geeft een mooie gloed aan de huid maar is bovendien ook erg effectief als antioxidant, wat je zonnebrand dan weer een handje helpt. Verder helpt vitamine C voor mij heel goed om de verkleuring die puistjes achterlaten weer weg te werken. Het duurt nog altijd een paar maanden voor het plekje echt weg is maar voor ik een vitamine C serum gebruikte was dat een paar jaar. Dus dat is iets waar ik heel blij mee ben.


DE AVOND | smoothing superstar

's Avonds gebruik ik een ander serum van the Ordinary, het Niacinamide 10% + Zinc 1% serum. Ik heb het idee dat dit serum vooral helpt met de textuur van mijn huid. Hoewel ik nooit echt problemen heb gehad in dat opzicht, heb ik toch een duidelijke verbetering gemerkt in mijn huid sinds ik het gebruik. Voor mij, is dat genoeg rede om het voor nu te blijven gebruiken.


CRÈME

Mijn crèmes maak ik nog altijd zelf. Waar ik die voorheen 's ochtends en 's avonds gebruikte, gebruik ik hem nu met name 's avonds. Vooral omdat het niet per se heel nuttig voelt om een crème onder mijn zonnebrand te dragen. Dat gezegd hebbende, als mijn huid erg droog is, dan gebruik ik de crème ook 's ochtends voordat ik mijn SPF aanbreng. De crème die ik voor mijn gezicht gebruik, is trouwens ook de crème die ik voor de rest van mijn lichaam gebruik. Heerlijk, zo'n multitasker.


OLIE

Nog zo'n product dat ik zelf maak. Tja, je bent ergens natuurgeneeskundig aromatherapeut voor toch? Hoewel ik mijn olie een hele tijd in plaats van mijn crème heb gebruikt, gebruik ik het nu niet iedere dag meer. Als mijn huid extra droog is dan mix ik het nog wel eens met mijn crème maar ik zit momenteel meer in een crème fase.


ZONNEBRAND

's Avonds gebruik ik geen zonnebrand, maar wel iedere ochtend. Weer of geen weer. Het is belangrijk om te huid te beschermen tegen de invloed van de zon en zonnebrand is verreweg de makkelijkste manier om dat te doen.


Momenteel gebruik ik de zonnebrand van Junglück. Ik heb een hele blogpost geschreven over zonnebrand voor het gezicht, waarom het belangrijk is en waar je om moet letten dus mocht je daar meer over willen weten, dan kun je het hier lezen.


Dat was het weer voor vandaag. Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten? En maak je ook producten zelf of ga je liever voor een gekochte variant die door experts zijn samengesteld? Laat het me vooral weten! Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.

❤ Eva


 


48 weergaven2 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

2 Comments


Geertje
Sep 23, 2022

Leuk! Hier mijn ritueel ;)


'S ochtends sla ik reinigen ook heel soms over. En anders reinig ik het met de Cleanser van Uncover (Dr Jetske Ultee) Daarna de Balancing Toner van Team Dr Joseph, het hydration B5 serum van The Ordinary. Daarna Moisturizing crème van Dr Jetske Ultee, ook onder mijn ogen kan die gebruikt worden. 'S avonds hetzelfde, alleen in plaats van het Ordinary serum gebruik ik een exfoliant op basis van salicylzuur en daarna Vit A serum van Dr Jetske utlee (voor de beginnende rimpeltjes 😛)

Like
Eva Jacobs
Eva Jacobs
Sep 24, 2022
Replying to

Hé, wat leuk dat je jouw verzorgingsritueel deelt :) Altijd leuk om te lezen wat andere mensen doen 😊

Like

DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page