top of page

Lo Care | zero waste make-up goodness

Nope, ik krijg hier niets voor betaald, ik deel dit echt alleen omdat ik dit het delen waard vind.

Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik het Nederlandse merk Lo Care. Nee, dat is niet waar, ik ontdekte het eigenlijk al heel veel eerder, maar ongeveer een jaar geleden kocht ik voor het eerst een balsem bij ze. Waarom niet eerder? Nou ehm... Echt goedkoop zijn de producten niet. Maar goed, ik was hard toe een een nieuw lip-product, de mondkapjes mochten weer af en veel van mijn oude lipproducten waren of niet goed meer of gewoon op. Een kleine make-up edit was dus op zijn plaats.


Nell | wood & glass love affair

Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Nell, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

Na lang twijfelen over wat ik wilde besloot ik voor Nell te gaan. Een prachtige diep paars-rode kleur. Ik kreeg het doosje in mijn kleine handjes en na niet al te lang verdween die als een gescheurde puinhoop bij het papierafval. (Ehm ja... Doosjes openen is gewoon niet mijn sterkste kant.) En daar kwam het potje tevoorschijn. Een prachtige deksel van donker hout op een frosted glazen potje. En als kers op te taart, dat ronde dingetje aan de binnenkant van de deksel (je weet wel, waarvan bijna niemand weet hoe het heet maar dat meestal van plastic is) dat ervoor zorgt dat het goed sluit, die ik van kurk.


Ehm ja... Doosjes openen is gewoon niet mijn sterkste kant.

Oh... *Insert very dramatic sight* En het voelt zo goed in de hand. Maar even serieus, het potje ligt echt lekker in de hand. Het heeft een heerlijk gewicht en het is een van die dingen waar ik zonder problemen de hele dag mee kan blijven spelen. Iets wat ik trouwens vol overgave doe als het potje in bijvoorbeeld mijn jaszak zit. Want, let me tell you, waar ik ook heen ga, als ik de deur uit ga, dan gaat er een Lo Care balsem mee.


Let me tell you, waar ik ook heen ga, als ik de deur uit ga, dan gaat er een Lo Care balsem mee.

Carmine

Nadat ik het potje had geopend kwam ik erachter dat Nell het ingrediënt Carmine bevat. Niet vegan dus, of zelfs vegetarisch. Carmine is een ingrediënt dat vaak in make-up wordt gebruikt om die mooie dieprode kleur te geven aan producten. Maaaar... Het wordt verkregen uit de verpulverde lichaampjes van bepaalde pantserinsecten. Iets waar ik absoluut niet achter sta. Als ik dit van te voren beter had gecheckt had ik deze kleur dan ook absoluut niet gekocht, een foutje van mijn kant dus, maar nu ik hem heb, zorg ik ervoor dat ik hem vol liefde draag en op gebruik.


De balsem

Als je de balsem voor het eerst gebruikt is de kleur nog heel ligt. Meer een getinte balsem. Super comfortabel maar niet heel veel kleur. Als je eenmaal door dat bovenste laagje heen bent, na een paar keer gebruiken, kom je bij de echte kleur van het product. En die is echt te vergelijken met een gepigmenteerde lipstick.


Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Nell, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

Je kunt een klein beetje opdeppen voor een subtiele tint maar je kunt de kleur ook echt geweldig opbouwen. Het product voelt echt heel prettig op de lippen, en mijn lippen hebben een geschiedenis van super snelle super irritatie, of brandlippen zoals ik het altijd noemde. Ze worden dan knalrood en super schraal met velletjes in overvloed. Auwch... In ieder geval, ik en mij lippen zijn kieskeurig met wat ik erop smeer. Dit gaat fantastisch. Ik heb er geen last van, het voelt zelfs prettig en het ziet er goed uit. Verder heb ik gemerkt dat de hoeveelheid velletjes sowieso is verminderd sinds ik de Lo Care balsems en gaan gebruiken. Het is een prachtige balsem met natuurlijke ingrediënten en hij werkt.


Het is een prachtige balsem met natuurlijke ingrediënten en hij werkt.

To scent or not to scent...

Je hebt trouwens bij al hun balsems de keuze uit een versie met pepermunt olie of zonder. Ik heb gekozen voor de optie met pepermunt wat de meest heerlijk frisse tinteling geeft als je de balsem aanbrengt. Iets wat als mijn lippen al een beetje geïrriteerd zijn echt hemels aanvoelt. En het lijkt ze niet verder te irriteren. Helemaal top dus. Maar hoe weinig er ook in zit, als aromatherapeut raad ik aan om niet altijd een product met een specifieke etherische olie erin te gebruiken. Wissel dus met enige regelmaat af met iets zonder etherische olie of een andere. Waarom? Je kunt er een reactie tegen opbouwen en als je die eenmaal hebt, kom je er niet zomaar vanaf. En helaas is de kans dan groot dat je ook reageert op andere stoffen. Dus enjoy, maar met mate.


Velvet | soft autumn lights

Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Velvet, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

Misschien net twee maanden later. "Yes yes yes! Hij is er!" Na via instagram met de eigenaresse, Rosa, te hebben overlegd over welke kleuren mij verder goed zouden staan, lag daar mijn tweede Lo Care balsem op de mat. Dit keer koos ik voor Velvet, een prachtige herfstige koraal kleur (is dat een ding?) met een subtiele shimmer.


Ondertonen

Waar Nell werd aangeraden voor mensen met een koele ondertoon in de huid, ik dus, zou Velvet geschikt zijn voor iedereen. Ik denk dat dat absoluut waar is, al denk ik dat ik in het vervolg toch beter kan kiezen voor een wat koelere ondertoon. Hoewel Velvet mij prima staat, voel ik me toch beter in make-up met een koelere ondertoon. Dit is dan ook de rede dat ik velvet regelmatig mix met Nell of, en daar kom ik zo op, Tess.


Wat ik erg goed vind aan de Lo Care website is dat ze bij iedere balsem een advies hebben staan of die het beste staat bij iemand met een koele, warme of neutrale ondertoon. Verder maken ze gebruik van modellen met verschillende huidskleuren en ondertonen en foto's van gebruikers. Dit maakt het een stuk makkelijker om te bepalen welke kleuren geschikt zouden zijn voor jou.


Verder maken ze gebruik van modellen met verschillende huidskleuren en ondertonen en foto's van gebruikers. Dit maakt het een stuk makkelijker om te bepalen welke kleuren geschikt zouden zijn voor jou.

Dagelijkse dosis shimmer

Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Velvet, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

Nadat ik Velvet binnen kreeg werd dit mijn keuze voor iedere dag. De kleur is subtiel en ik ben dol op dat beetje shimmer die het net iets extra's geeft zonder dat je er echt je vinger op kunt leggen wat het nu is. Een perfecte kleur voor dagelijks gebruik dus. En alweer, oh zo comfortabel.


Ik weet niet of het door het pigment komt dat voor Velvet is gebruikt om dat het iets anders is, maar tot nu toe lijkt Velvet bij mij het langst te blijven zitten. Tot nu toe is Velvet de balsem die ik het meest heb gedragen. De bodem is al een hele poos geleden in zicht gekomen en ik zal de restjes eruit blijven schrapen tot er echt niets meer in zit.


Die het net iets extra's geeft zonder dat je er echt je vinger op kunt leggen wat het nu is.

Refill optie

Wat Lo Care echt een fantastisch zero waste merk maakt, naast de GEWELDIGE verpakking natuurlijk, is de optie om je lege verpakking terug te sturen en opnieuw te laten vullen met een balsem naar keuze. Zodra Velvet op is ga ik denk ik voor een refill met de kleur Ruby. Ook een shimmer maar iets roder.


Tess | my lips but better

Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Tess, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

En dan is er Tess. Deze balsem kreeg ik voor mijn verjaardag, als dat niet zo was geweest had ik hem trouwens zelf gekocht. Over Tess heb ik niets anders te zeggen dan "my lips but better". Een mooie koele ondertoon, subtiel roze en echt de perfecte neutrale kleur voor mij. De kleur is vrijwel die van mijn eigen lippen maar zorgt ervoor dat ze er iets verzorgder uit zien en dat de kleur wat egaler is.


Hoewel je alle balsems ook als oogschaduw of blush kunt gebruiken, is Tess voor mij de beste kleur om dat te doen. Zelfs al draag ik vrijwel nooit blush omdat ik van nature vaak al een gezonde blos heb.


Lo Care love affair

Bridge of Life studio, Bridge of Life, Lo Care, Tess, review, lipstick, lippenstift, balsem, balm, lippenbalsem, lipbalm, zero waste, low waste, makeup, make-up

De Lo Care balsems zijn echt iets tussen een getinte lippenbalsem en lipstick in. Dit geldt ook voor hoelang ze blijven zitten. Verwacht niet dat je geen touch-up nodig hebt nadat je heb gegeten. Maar als ik niets eet, kan ik echt uitgaan van een paar uur ongestoord draagplezier.


Wat ook erg fijn is aan de balsems is dat de kleur vrij gelijkmatig slijt. En zelfs als er van de kleur niet veel meer over is, voelen de lippen nog steeds comfortabel en verzorgt aan. Iets wat ik van de meeste lipsticks of balsems niet kan zeggen.


En zelfs als er van de kleur niet veel meer over is, voelen de lippen nog steeds comfortabel en verzorgt aan.

Kortom...

Als het nog niet duidelijk was uit de rest van de post, sinds Lo Care in mijn kleine handjes kwam, is het eigenlijk het enige wat ik nog op mijn lippen draag. Hier en daar een uitzondering daargelaten. Zowel de verpakking als het product is eigenlijk alles wat ik wil van mijn lipproducten. En hoewel ze misschien niet voor iedereen zijn (ik bedoel, als je van een matte lip houdt die 12 uur op zijn plek blijft, dan is dit misschien niet voor jou), kan ik ze echt van harte aanraden. En als je liever geen kleur wil, ze hebben ook gewoon een normale lippenbalsem. No colors attached. (Snap je 'm, no strings attached, oké, ik houd nu mijn mond...)


And on that note, denk ik dat dit een goed moment is om deze post af te sluiten. Heb je nog vragen, laat het dan weten. En ik hoor natuurlijk ook graag jouw ervaring met zero waste en clean beauty. Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.

❤ EvaGerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page