top of page

Wortel Mug Cake


We gaan langzaam weer richting het najaar en een van de dingen waar ik iedere herfst weer naar uitkijk zijn de heerlijke warme smaken die dit met zich meebrengt. De maaltijden worden weer wat zwaarder en de specerijen komen weer volop uit de kast.


Een zoete favoriet van mij is absoluut worteltaart maar ik heb meestal geen zin om die helemaal te bakken. Daarom vandaag mijn recept voor een wortel mugcake. Binnen een paar minuten heb je een heerlijk dampend cakeje voor je neus. En ja, hij is volledig vegan :)


Dit maakt 1 mugcake.


Ingrediënten

Droge ingrediënten

4 el bloem

2 el rietsuiker

1/2 tl bakpoeder

1/2 tl kaneel

Snufje zout

1 el gebroken walnoten

Natte ingrediënten

3 el soja melk

1 el olijfolie

1/2 tl vanille extract

2 el geraspte wortel


Aan de slag

  1. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar in een mok die tegen de magnetron kan.

  2. Voeg de natte ingrediënten en de wortel toe en mix tot net gecombineerd. (niet over-mixen, dan wordt de cake minder fluffy)

  3. Doe de mug cake in de magnetron op 800 W voor 2 min. Prik met een tandenstoker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de mug cake klaar. Zo niet, zet nog 15 sec in de magnetron en herhaal tot de cake klaar is.

Serveertip: Lekker met vanille ijs erop

Bewaaradvies

Ik raad aan om de cake meteen op te eten. Je kunt het eventueel afgedekt in de koelkast bewaren maar hij wordt dan wel snel droog. Mug cakes zijn gemaakt om direct van te genieten.


Dat was het weer voor vandaag. Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.

❤ Eva


 19 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page