top of page

Pompoensoep


Ahhh oktober... Pompoenen zijn er ondertussen volop en dat betekend dat ik een van mijn favoriete soepen weer kan gaan maken, pompoensoep! Een perfecte dikke herfstsoep met oh zo'n mooie kleur.


Dit is een soep die ik als kind op school heb leren maken toen ik een jaar of 6 was. Yep, zo jong. Kennelijk was ik een van de weinige kinderen die er een fan van was. Door de jaren heen heb ik het recept steeds aangepast tot de soep die het nu is. En hier in huis, zijn we er dol op!


INGREDIËNTEN

250 ml sojaroom

Of andere plantaardige kookroom

½ tl uipoeder

½ tl knoflookpoeder

1 tl gedroogde peterselie

2 el balsamicoazijn

VOOR DE KRUIDENROOM

250 ml sojaroom

½ tl uipoeder

½ tl knoflookpoeder

1 tl gedroogde peterselie

2 el balsamicoazijn


AAN DE SLAG

  1. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

  2. Snij de wortel en pompoen in kleine stukjes en bak 5 min mee.

  3. Voeg de bouillon, komijn, peterselie, bieslook en laurier toe.

  4. Giet het water erbij tot de pompoen net niet helemaal onder staat. Kook 20 minuten op laag vuur, tot pompoen goed zacht is.

  5. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenroom.

  6. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep tot deze mooi glad is.

  7. Roer de helft van de kruidenroom door de soep, de andere helft kun je in de kommetjes schenken bij het serveren.

Serveertip: Voor wat crunch kun je er wat geroosterde pompoenpitjes overheen strooien. Voeg eventueel voor de presentatie een beetje verse peterselie toe aan het kommetje.

BEWAARADVIES

Deze soep vriest makkelijk in dus ideaal om een grote pan te maken en een deel in te vriezen. In de koelkast kun je hem een paar dagen bewaren.


Dat was het weer voor vandaag. Geniet van de soep! Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.

❤ Eva


 



9 views0 comments

DISCLAIMER: External links Bridge of Life studio uses might be affiliate links. This means that when you buy a product or service via the link, Bridge of Life studio receives a small commission. Read more about the use of affiliate links by Bridge of Life studio in our disclaimer.

bottom of page