top of page

DIY Body butter (maar 2 ingrediënten)Ik heb een behoorlijke droge huid en dat houdt helaas niet op bij mijn gezicht. Vooral mijn benen zien er lang niet altijd even gelukkig uit. Hoewel olie fijn is om te gebruiken is er iets aan de textuur van een rijke bodybutter waar als je het mij vraagt gewoon niets tegenop kan. En het mooie is dat je het heel makkelijk zelf kunt maken. Daarom vandaag een super simpel recept om je eigen bodybutter te maken.


Deze bodybutter smelt gemakkelijk als je 'm opsmeert en heeft een heerlijke zachte geur die aan spijs doet denken. De geur komt van de abrikozenpit olie die erin zit (die je trouwens ook kunt eten).


Abrikozenpit olie is een heerlijke zachte olie. Denk maar het het velletje van abrikozen. Het werkt verzachtend en hydraterend voor de huid.


Mangobutter is een rijke verzorgende butter. Het werkt verzachtend en helpt de huid met het behouden van zijn hydratatie.


INGREDIËNTEN

Liefst biologisch.


MATERIAAL


BEREIDING

  • Zorg voor je begint dat al het materiaal dat je gebruikt ontsmet is. Zeker omdat er geen conserveermiddelen in zitten zal dit helpen met de houdbaarheid van je product.

  • Voeg de mango butter en de olie samen en verwarm au-bain-marie tot de butter gesmolten. (Rond de 40 ºC)

  • Haal van het vuur en gebruik terwijl het mengsel afkoelt een mixer om het geheel op te kloppen tot een luchtige butter. Het kan helpen om het mengsel tussen het kloppen door even in de koelkast of een bak met ijs te zetten zodat het wat sneller afkoelt. Als je merkt dat je butter langzaam begint te stollen, wat dikker en minder doorzichtig word kun je blijven kloppen tot het een mooie dikke butter vormt.

  • Doe je butter in een pot en smeren maar!


Dat was het weer voor vandaag. Laat me vooral weten wat je of je de bodybutter hebt gemaakt en wat je ervan vindt! Voor nu veel succes met de volgende stappen op jouw brug en ik wens je alle geluk toe en een prachtige rest van je dag.


Eva


PS: Ik heb de spullen die ik heb gebruikt gelinkt. Ik krijg er verder niets voor als je iets via de link koopt. Wel kun je als het goed is bij Aroma-Zone bij het afrekenen een sponsor aangeven. Als je daar bridgeoflifestudio@gmail.com invult krijg ik daar een kortingsbon voor. Dus als je mij ermee wilt steunen mag dat zeker.

39 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


DISCLAIMER: Externe links die Bridge of Life studio gebruikt kunnen affiliate links zijn. Dit betekend dat wanneer je een product of dienst koopt via de link, Bridge of Life studio daar een kleine commissie over ontvangt.  Lees meer over het gebruik van affiliate links door Bridge of Life studio in onze disclaimer.

bottom of page