top of page
Yoga, meditatie, Utrecht, Bridge of Life studio, Lessen, Workshops, Les, Hatha, hoograven, aroma, aromatherapie, etherische olie, olie, geur, ruiken, therapie, natuurgeneeskunde, autisme, autistisch, gezondheid, slow living, zero waste

AROMATHERAPIE

Aromatherapie is een behandelwijze uit de complementaire geneeskunde. Aromatherapie is het behandelen van mensen (of dieren) door gebruik te maken van plantaardige aromatische stoffen. Meestal zijn dit etherische oliën maar ook andere plantaardige stoffen worden gebruikt zoals oliën (die ook nodig zijn om etherische oliën te verdunnen) en hydrolaten. 

Binnen de aromatherapie zijn er verschillende stromingen. De belangrijkste twee zijn de Franse school en de Engelse school. Zelf wordt ik opgeleid volgens de Franse school. De Franse school gaat met name uit van de verschillende inhoudsstoffen die samen een etherische olie vormen en de effecten die die samen hebben op lichaam en psyche. De Franse school zet breder in dan de Engelse school en doseert vaak wat hoger. In sommige gevallen kunnen etherische oliën onverdund worden ingezet op de huid (dit kan lang niet in alle gevallen en met alle etherische oliën).

De Franse school kent vele toepassingen voor aromatherapie. Er zijn verschillende toedieningsroutes zoals dermaal (via de huid), inwendig en via inhalatie. Bij toepassing op de huid kun je onder andere denken aan crèmes, massage of in bad. Bij inwendig gebruik kan het bijvoorbeeld gaan om inname via een capsule of zetpillen. Inhalatie kan door middel van verstuiving of via een inhalatie stick en op het moment dat er bijvoorbeeld wordt gemasseerd inhaleer je de olie natuurlijk ook. 

Een eerste consult (het intake consult) staat altijd in het teken van achterhalen van de hulpvraag en het bespreken van de mogelijkheden van verdere behandeling. Tijdens het intake consult kijk ik meestal ook naar de geurvoorkeuren van de cliënt. Die zal ik ook meenemen in de uiteindelijke behandeling. Na aanleiding van de intake stel ik een behandelplan op waar in vermeld staat hoe de behandeling er verder uit zal zien en wat jij als cliënt kunt verwachten. Pas als het behandelplan is getekend (door jou als cliënt en mij als therapeut) gaan we echt van start met die behandeling.  

Boek hieronder een consult of neem hier contact op als je vragen hebt. 

bottom of page