AROMATHERAPIE

Aromatherapie is een behandelwijze uit de complementaire geneeskunde. Aromatherapie is het behandelen van mensen (of dieren) door gebruik te maken van plantaardige aromatische stoffen. Meestal zijn dit etherische oliën maar ook andere plantaardige stoffen worden gebruikt zoals oliën (die ook nodig zijn om etherische oliën te verdunnen) en hydrolaten. 

Binnen de aromatherapie zijn er verschillende stromingen. De belangrijkste twee zijn de Franse school en de Engelse school. Zelf wordt ik opgeleid volgens de Franse school. De Franse school gaat met name uit van de verschillende inhoudsstoffen die samen een etherische olie vormen en de effecten die die samen hebben op lichaam en psyche. De Franse school zet breder in dan de Engelse school en doseert vaak wat hoger. In sommige gevallen kunnen etherische oliën onverdund worden ingezet op de huid (dit kan lang niet in alle gevallen en met alle etherische oliën).

De Franse school kent vele toepassingen voor aromatherapie. Er zijn verschillende toedieningsroutes zoals dermaal (via de huid), inwendig en via inhalatie. Bij toepassing op de huid kun je onder andere denken aan crèmes, massage of in bad. Bij inwendig gebruik kan het bijvoorbeeld gaan om inname via een capsule of zetpillen. Inhalatie kan door middel van verstuiving of via een inhalatie stick en op het moment dat er bijvoorbeeld wordt gemasseerd inhaleer je de olie natuurlijk ook. 

Op dit moment ben ik nog bezig met mijn opleiding via FytArom. Dit is een driejarige opleiding tot natuurgeneeskundig klinisch aromatherapeut. 

Boek hieronder een consult of neem hier contact op als je vragen hebt. 

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.