top of page

Their Story: FeelgroundsIk kreeg de kans om een interview te doen met het prachtige barefoot schoenmerk Feelgrounds. Met hun start in 2019 zijn ze een vrij jong merk. Met als motto "Let's make barefoot shoes cool!" hebben ze zichzelf een prachtig doel gezet om een barefoot schoen te ontwerpen die niet alleen geweldig voelt om te dragen en je voet zijn vrijheid teruggeeft maar er ook nog eens aantrekkelijk uitziet en een wijder publiek aanspreekt. Als je nog niet weet wat barefoot shoenen zijn wil je misschien eerste deze blogpost lezen. En dan nu op naar het interview!


Hoe is het concept van Feelgrounds tot leven gekomen?

"Feelgrounds oprichter Johannes is een echte gelover in barefoot schoenen. Het begon allemaal toen de pijn in zijn knie waar hij al een hele tijd mee rondliep verdween na het maken van de switch van normale schoenen naar barefoot schoenen. Toen vrienden en familie met soortgelijke klachten vroegen hoe hij van de pijn in zijn knie af was gekomen vertelde hij enthausiast over barefoot schoenen en ze waren het er mee eens dat het concept logisch leek. Maar als hij ze weer sprak na ze een tijdje niet gezien te hebben klaagden ze nog altijd over hun pijntjes en ongemakken, geen van hen was begonnen met het dragen van barefoot schoenen. Als Johannes vroeg naar de rede antwoordden ze altijd hetzelfde „Ik snap dat barefoot schoenen goed voor me zouden zijn maar ze zien er gewoon zo vreemd uit“. En dat is hoe het idee voor Feelgrounds werd geboren. Om niet alleen schoenen te produceren die ook daadwerkelijk gezond zijn voor je lichaam, maar er ook stijlvol, cool en simpelweg meer als normale schoenen uitzien. Schoenen die geen compromis zijn tussen functionaliteit en stijl. Johannes is toen op jacht gegaan naar vakkundige mensen om het plan tot leven te brengen. En zo hebben we in april 2019 de crowdfunding campagne op indigogo gelanceerd en meer dan $250,000 binnengehaald dankzij de enorme support van onze geweldige klanten. Feelgrounds was gefinancierd binnen 48 uur. We waren overweldigd door de positieve feedback die we kregen toen we de eerste schoenen uitleverden bij onze klanten in augustus 2019 en werkte sinds dien hard aan onze online winkel www.feelgrounds.com en nieuwe modellen."Droeg je al barefoot schoenen voor Feelgrounds?

"Je kent nu al het verhaal van Johannes. Ik, Leonie, droeg alleen barefoot schoenen tijdens het sporten maar vond nooit een paar dat er goed genoeg uitzagen zodat ik ze ook buiten de sportschool wilde dragen. De meeste andere teamleden hadden wel iets van ervaring met barefoot schoenen voor ze bij het team kwamen maar waren het erover eens dat de barefoot schoenen markt tekort schoot in de stijl afdeling."


Wat maakt Feelgrounds zo speciaal vergeleken met andere barefoot schoenmerken?

"Onze missie is om barefoot schoenen verkrijgbaar en aantrekkelijk te maken voor meer mensen. We geven om onze klanten, onze teamleden, ons productieteam en onze omgeving - kortom iedereen die iets met Feelgrounds te maken heeft. Dat is waarom wij, bijvoorbeeld, alleen 100% dier-vrije materialen gebruiken en we proberen om zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen te gebruiken. We denken dat Feelgrounds speciaal is omdat we onze klanten en community in het maken van beslissingen betrekken. Want uiteindelijk willen we schoenen maken die jullie geweldig vinden. Dat is waarom onze community regelmatig betrokken is bij besluiten voor nieuwe schoen modellen etc. op ons Instagram account @feelgrounds. Let’s make barefoot shoes cool. Samen!"


Zijn jullie al bezig met een nieuwe stijl? Zo ja, wanneer zijn jullie van plan om hem uit te brengen?

"Tot nu toe, hebben we twee verschillende modellen in onze winkel. De Feelgrounds Original, een laag uitgesneden sneaker, die te krijgen is in 7 verschillende kleuren (All White, All Black, Black & White, Navy, Light Blue en Dusty Pink) en onze gloednieuwe Feelgrounds Highrise, een hoge sneaker in de kleuren Off White, All Black, Black & White, Gum Graphite, Olive en Cloud Grey. Ons volgende model - uitgave gepland in de lente van 2020 - word een minimalistische slip-on stijl in dezelfde kleuren als de Feelgrounds Original."


Wat is ieder teamlid zijn/haar favoriete ding over Feelgrounds?

Johannes: "Het kunnen veranderen van de schoenen industrie."

Raphael: "Werken met gemotiveerde mensen om coole en gezonde schoenen te maken."

Thomas: "Werken met open-minded mensen."

Caspar: "Iets groots maken met gemotiveerde mensen."

Leonie: "Het kunnen zien en laten groeien van het idee tot het afgeronde eindresultaat."


Wat is ieder teamlid zijn/haar favoriete stijl van Feelgrounds?

Johannes: "Original All White & Highrise Gum Graphite."

Raphael: "Highrise Cloud Grey & Original Navy Blue."

Thomas: "Highrise Cloud Grey."

Caspar: "Original Navy Blue."

Leonie: "Highrise Off White & Original Dusty Pink."


Wat zijn jullie doelen voor Feelgrounds in het komende jaar?

"Nieuwe modellen, nieuwe modellen, nieuwe modellen. We willen ons assortiment van stijlen vergroten zodat je een keuze van Feelgrounds hebt voor iedere gelegenheid. We willen ook onze online winkel verbeteren en de processen om het winkelen op feelgrounds.com nog soepeler te maken voor onze community."


Waar zien jullie Feelgrounds in 5 jaar?

"5 van nu? We hopen om Feelgrounds dan als bekend merk te zien in de barefoot schoenen wereld. We zien een geweldig team achter Feelgrounds en een geweldige community rondom Feelgrounds, samenwerkend hand in hand. Maar we zien het ook als een van onze doelen om de schoenen industrie te veranderen en het barefoot schoenen concept meer “mainstream” te maken."


Is er nog iets dat jullie graag willen delen?

"Bedankt dat je ons hier verwelkomde! Het was een genoegen om door jou geïnterviewd te worden :)"


Dat was het weer voor vandaag. Nogmaals een enorme grote bedankt voor Feelgrounds voor het doen van dit interview. Ik heb er echt van genoten om hier aan te werken. En voor jullie, ik wens je alle liefde toe en een prachtige dag.


❤ Eva

137 views0 comments

Σχόλια


DISCLAIMER: External links Bridge of Life studio uses might be affiliate links. This means that when you buy a product or service via the link, Bridge of Life studio receives a small commission. Read more about the use of affiliate links by Bridge of Life studio in our disclaimer.

bottom of page